sâmbătă, 16 februarie 2008

Critici

Ehh daca tot am inspiratie de moment , simt nevoia apasatoare sa critic blogspotu`u pentru gama foaaarteee “Larga” de shabloane ce ni-le pune la dispozitie pe langa asta sunt si foarte urate (cel mai bun exemplu ar fi “fatada” mea) imi pare rau dar altceva mai bun nu este pe platforma asta ori nu stiu eu sa bag alta.Culorile sunt enervante rau , de schimbat nu prea te lasa si as putea sa continui cu minusurile pana mai trimit “mass-eri” vreo 40-50 de exemplare...vreau sa va indic ca nu dureaza mult , au talent la descrieri de natura moarta si activitati precum “ma uit la monitor”,”monitoru` se uita la mine” ma rog,nu vreau inca sa ma descarc pe ei... voi face un articol special:D

Sa continui...

Deabea astept momentul cand voi avea un domeniu , unde omu` poate sa-si puna ce sablon vrea mouse`u lui , sa nu mai stam la dispozitia altora in plus ar fi ceva trafic mai mare , indexare google mai buna si muulte alte avantaje...toate la timpul lor.

Ca o concluzie , noi astia ...incepatorii , ne-initiatii ar trebui ajutati macar cu niste setari mai pompoase mai user-friendly .Cum sa-si faca saracu` blogger cititori cand are un shablon mai urat si mai dezordonat decat gramatica lui(glumesc:P).Un articol frumos si bine conceput ,cred,este intodeauna ajutat si de o afisare corespunzatoare,atragatoare.

Imi cer scuze de pt fata blogului meu dar atat am...Or veni si vremuri mai bune!:D

Back...

In primul rand vreau sa-mi cer scuze ca nu am mai postat de ceva vreme , motivul – n-am avut chef,se mai intampla si dinastea , ma rog nu zic ca de acum incolo voi posta zi de zi da macar o sa incerc:P.

In al 2-lea rand m-am gandit sa schimb putin tema blogului adica sa fac cam ceea ce ar trebui facut intr-un blog – sa-mi postez pareri , idei , impresii etc...pt ca nu stiu cat de mult prind informatiile “fresh” care le gasesti inca pe vreo 1000 si ceva de site-uri de specialitate dar nu zic ca nu-s bune si alea din cand in cand.

Si pe final as vrea sa-mi “expun” ideile in ceea ce priveste viitorul meu pe www. Vreau mult de tot sa invat flash,dream,php , programe si limbaje ce tin de web ,sa am o preocupare si in principal niciodata nu strica sa stii cate ceva.As vrea sa fac un site legat de baschet , nba ceva... imi place mult acest sport oricum site-ul o sa fie in engleza si pe o alta platforma cum ar fi wordpress (mai mult trafic,mai mult feed-back).Un forum ar fi interesant!...o sa va tin la curent cu noutatile.

Iar pe acest blog o sa-mi exprim ideile in legatura cu ce ma supara sau ma incanta ,din cand in cand,de exemplu in categoria “luserilor” o sa-i incadrez pe astia cu mass-urile absolut idioate care ma bate gandu sa le “dedic” un articol , nu ca ar avea vre-un efect da asa sa ma descarc.

Ce sa mai zic, bafta la scoala , liceu , faculta etc ... mai avem inca un semestru de distractie si profesori stresati (sau nu).Ne mai auzim...

vineri, 8 februarie 2008

Instalare Wordpress

Am acest blog doar o saptamana si pot sa zic ca incep sa cunosc anumite limitari la Blogspot.Limitarile consta in principal in faptul ca nu-mi place skin-ul,nu-mi place sistemul de comment(pt ca este un pic cam greoi pt unii si nu incurajeaza commenturile)si mai sunt alte minusuri , fapt pt care m-am orientat catre alta platforma si anume WordPress.

De ce WordPress?Pt ca este ,cred,printre cele mai folosite de bloggari,am baza de date,pot face ce schimbari doresc si in principal are o fata mult mai “user-friendly”.Pentru ca si eu la randul meu nu am stiut cum sa instalez wordpress am sa fac un mic tutorial despre tot ce e nevoie.

Inainte de toate aveti nevoie de :

-Un domeniu

-Hosting/gazduire (spatiu efectiv, pe un server) - se gasesc fie gratuit insa cu limitari si cu reclama impusa, fie hosting/gazduire platita

- un program ftp (recomand SmartFTP)

Dupa care:

- Downloadati scriptul wordpress - ultima versiune o puteti gasi pe site-ul oficial: http://wordpress.org/download/. Dezarhivati fisierele intr-un alt folder

- Creati o baza de date(daca nu este oferita deja de host)

Intre fisierele din scriptul wordpress, trebuie sa existe un fisier wp-config-sample.php redenumiti-l in wp-config.php. Deschideti-l, si trebuie sa fie ceva de genu:
// ** MySQL settings ** //
define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere'); // The name of the database
define('DB_USER', 'usernamehere'); // Your MySQL username
define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere'); // ...and password
define('DB_HOST', 'localhost'); // 99% chance you won't need to change this value
define('DB_CHARSET', 'utf8');
define('DB_COLLATE', '');

Inlocuiti:
putyournamehere - cu NUMELE BAZEI DE DATE
usernamehere - cu USERUL DE CONECTARE LA BAZA DE DATE
yourpasswordhere - cu PAROLA DE CONECTARE LA BAZA DE DATE
localhost - este adresa serverului

Acum intrati in programl SmartFtp,introduci toate datele legate de nume ,user si parola de ftp,dai enter si ar trebui sa se conecteze.

Copiati pe server tot continutul fisierului dezarhivat la inceput si asteptati cateva minute pana cand fisierele sunt uploadate.

Iar instalarea propriu-zisa este foarte simpla ,dupa ce a terminat de uploadat(cu succes) scrieti www.siteul-tau.com/wp-admin/install.php si de-acolo totul este foarte simplu.

Sper ca v-a fost de ajutor acest mic tutorial!

joi, 7 februarie 2008

Ultima zi de lucru a lui Bill Gates

Intotdeauna m-am gandit oare cum ar fi ultima zi de lucru full-time la Microsoft si ce impact ar avea atat asupra lui Bill dar mai ales asupra intregii lumi.Ma gandesc ca oameni precum Steve Jobs ,seful la Apple,s-ar bucur intr-o oarecare masura de plecarea multimiliardarului de pe scena IT.In fine , nu vreau sa o lingesc cu sentimente de durere si melancolie fata de ziua aceea ci vreau doar sa ne gandim pt moment cum ar fi aceea ultima zi.

Nu stiu , mi-as imagina ca ar face un tur ar birourilor din cladire ,ar da mana cu fiecare in parte ca ramas bun sau mai frumos ar multumi romanilor ce lucreaza acolo si au ajutat compania la cresterea si recunoasterea ce o are astazi(desi nu cred).Sau ar face ceva ce n-a facut niciodata cum ar fi o cursa cu scaunul prin hol strigand in gura mare “Who`s your Micro-daddy??” .

Insa acest lucru a fost prevazut deja de Bill si si-a facut un mic filmulet intitulat “Bill's Last Day" fiind prezentat la Consumer Electronics Show 2008.

Urmariti materialul ... prea funny:D(Avertisment:Pt tzaranii cu 4 clasa sau in traducere libera pt manelisti clipul poate fi vizionat doar de cei cu cunostinte minime de engleza)


miercuri, 6 februarie 2008

Dacia Sandero



Piata automobilelor din Romania este condusa in clasamentul autohton de un singur model.Oare care?Dacia Logan desigur.Masina care a reusit vanzari destul de remarcabile atat pe plaiul mioritic cat si pe piata de afara. Acum parerile legate de “Brandul” de la Mioveni,Dacia ,sunt impartite insa pana la urma nu avem decat sa recunoastem ca au facut treaba buna in ultima vreme.

Atat de buna incat Dacia dupa ce si-a extins versiunile de Logan in Mcv si Pick-Up se gandesc deja la introducerea pe piata romaneasca a unui nou model – Dacia Sandero.
Compania nu confirmă oficial informaţia, însă pozele spion arată că se testează o maşină hatchback, mai mică şi mai feminină. Se ştie până acum că autovehiculul va fi construit pe platforma Loganului, având foarte puţine modificări în interior, majoritatea diferenţelor fiind vizibile la exterior. N-am sa ma leg de infatisare pt ca dupa cum ziceam parerile vor fi intotdeauna impartite.Noul model va fi cu 1000 de euro mai scump decat Loganul , ceea ce ma cam intriga este faptul ca un model mai mic si aproape la fel din punct de vedere al performantelor fata de Logan se vinde mai scump dar vom vedea pe parcurs cum vor decurge treburile.

O alta noutate este aceea ca Dacia se va prezenta cu o noua sigla(un lucru bun).
Sandero va fi prezentată oficial, cel mai probabil, în martie, la salonul auto de la Geneva, moment după care vor începe comenzile pentru Dacia Sandero.

Iata si un filmulet cu infatisarea noului model:

Conquiztador.ro


Conquiztador.ro, cel mai accesat site din România

Conquiztador.ro, site-ul destinat jocului online cu acelaşi nume, este cea mai accesată pagină web din România, cu o medie de 110.000 de vizitatori unici pe zi, conform clasamentului trafic.ro, la numai două luni de la preluarea sa de către divizia online Pro TV.
Astfel, conquiztador.ro a detronat, astăzi, gsp.ro, unul dintre liderii clasici ai clasamentului trafic.ro.
Conquiztador.ro desfăşoară o campanie de licitaţii, prin intermediul cărora jucătorii au posibilitatea de a câştiga mai multe premii într-o singură zi. De asemenea, "Conquiztadorii" vor avea parte, pe viitor, şi de alte suprize menite să-i răsplătească pentru fidelitate, pe cel mai populat câmp de luptă virtual din România.
Conform cifrelor trafic.ro din perioada 28 ianuarie – 03 februarie, în total, site-urile Pro TV au fost accesate, în medie, de 313.000 de vizitatori unici pe zi, în timpul săptămânii, şi de 291.000 de vizitatori unici, într-o zi de weekend.
O cifra care mie mi-se pare absolut imensa mai ales timpul scurt de la intrarea sa pe trafic.ro.
Oricum au auzit ca jocul deja devine un subiect interesant pt unii hackeri.Unul dintre motive ar fi si setul de intrebari absolut neimportante sau foarte grele fara sa mai zic ceva de timpul ce il ai la dispozitie sa raspunzi.

Freeze...

Faza tare in Ground Central.La noi daca se intampla asa ceva ramaneau toti fara haine si desigur fara portofele=)).Uitati-va la filmulet...numa in filme vezi asa ceva!