duminică, 3 februarie 2008

Evolutia LCD-urilor


Anul acesta s-a desfasurat la Las Vegas - Consumer Electronics Show (CES), cel mai mare târg de echipamnte electronice de larg consum.Printre varietatea imensa de echipamente care mai decare mai sofisticate a fost prezenta si firma Americana de electronice high-end – Alienware.
Printre numeroasele produse expuse de acestia s-a numarat si un ecran LCD de 42”,nimic prea fascinant pana acum pt americani,dar acesta este singurul ecran curb(panoramic) prezentat publicului larg si ce va fi produs in serie.
Monitorul Alienware este compus dintr-un retro-proiector cu un processor DLP(digital light processing) ,fiind luminat de OLED-uri.Rezolutia este de 2880x900 ,relative modesta pentru un monitor de aceasta marime insa compenseaza cu un timp de raspuns de numai 0.2 ms ,un adevarat deliciu pt orice gamer inrait.
Cum unii gameri nu sunt niciodata multumiti cu ce au , se pot conecta doua astfel de monitoare ,side-by-side,intr-o configuratie dual monitor pentru o adevarata experienta gaming la 180 de grade.
Monitorul Alienware ce inca nu are un nume stabilit "curved seamless display ", va fi lansat pe piata undeva la jumatatea lui 2008.Pretul inca nu a fost determinat.
Parerea mea personala este ca primul factor care conteaza la noi este pretul,deci acest monitor va mai mult destinat pietei de afara pt ca sigur va avea un pret cu 4 zero-uri ,in ron , cel putin.Ca idee este foarte interesant si cred ca va reprezenta viitorul in ceea ce priveste monitoarele.