vineri, 8 februarie 2008

Instalare Wordpress

Am acest blog doar o saptamana si pot sa zic ca incep sa cunosc anumite limitari la Blogspot.Limitarile consta in principal in faptul ca nu-mi place skin-ul,nu-mi place sistemul de comment(pt ca este un pic cam greoi pt unii si nu incurajeaza commenturile)si mai sunt alte minusuri , fapt pt care m-am orientat catre alta platforma si anume WordPress.

De ce WordPress?Pt ca este ,cred,printre cele mai folosite de bloggari,am baza de date,pot face ce schimbari doresc si in principal are o fata mult mai “user-friendly”.Pentru ca si eu la randul meu nu am stiut cum sa instalez wordpress am sa fac un mic tutorial despre tot ce e nevoie.

Inainte de toate aveti nevoie de :

-Un domeniu

-Hosting/gazduire (spatiu efectiv, pe un server) - se gasesc fie gratuit insa cu limitari si cu reclama impusa, fie hosting/gazduire platita

- un program ftp (recomand SmartFTP)

Dupa care:

- Downloadati scriptul wordpress - ultima versiune o puteti gasi pe site-ul oficial: http://wordpress.org/download/. Dezarhivati fisierele intr-un alt folder

- Creati o baza de date(daca nu este oferita deja de host)

Intre fisierele din scriptul wordpress, trebuie sa existe un fisier wp-config-sample.php redenumiti-l in wp-config.php. Deschideti-l, si trebuie sa fie ceva de genu:
// ** MySQL settings ** //
define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere'); // The name of the database
define('DB_USER', 'usernamehere'); // Your MySQL username
define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere'); // ...and password
define('DB_HOST', 'localhost'); // 99% chance you won't need to change this value
define('DB_CHARSET', 'utf8');
define('DB_COLLATE', '');

Inlocuiti:
putyournamehere - cu NUMELE BAZEI DE DATE
usernamehere - cu USERUL DE CONECTARE LA BAZA DE DATE
yourpasswordhere - cu PAROLA DE CONECTARE LA BAZA DE DATE
localhost - este adresa serverului

Acum intrati in programl SmartFtp,introduci toate datele legate de nume ,user si parola de ftp,dai enter si ar trebui sa se conecteze.

Copiati pe server tot continutul fisierului dezarhivat la inceput si asteptati cateva minute pana cand fisierele sunt uploadate.

Iar instalarea propriu-zisa este foarte simpla ,dupa ce a terminat de uploadat(cu succes) scrieti www.siteul-tau.com/wp-admin/install.php si de-acolo totul este foarte simplu.

Sper ca v-a fost de ajutor acest mic tutorial!

1 comentarii :

  1. Inocentul spunea...

    Iti multumesc mult pentru acest mic si util tutorial! :)